حمل دریایی بار از چین به ایران
میگویند اولین نشانههای پیشرفت بشر از جایی آغاز شد که انسان توانست فرهنگ، هنر، کالا و خدمات خود را از جایی به جای دیگر منتقل کند. حتی در دوران مدرن نیز، بخش زیادی از پیشرفتهای بشر مدیون حمل و نقل از طریق کانتینر بود.
کشور ما هم از این قافله عقب نمانده و بخش زیادی از مایحتاج خود را توسط حمل و نقل دریایی از کشورهای مختلف تامین میکند. یکی از اصلیترین کشورهای مبدأ، چین است. با توجه به این که روابط حسنهای میان دو کشور برقرار است، بازرگانان توانستهاند واردات و صادرات خود را به این کشور با خیال آسوده و بدون مشکل انجام دهند. حال سوال اینجاست که حمل دریایی بار از چین به ایران، چگونه انجام میشود؟ هزینه این حمل و نقل چقدر خواهد بود؟
در این مطلب از وبسایت باراد، تصمیم داریم به تمام جوانب حمل دریایی بار از چین به ایران بپردازیم و نکات مختلف آن را روشن کنیم. اگر شما هم علاقهمند به کسب اطلاعات بیشتر هستید به اسکرول کردن این متن ادامه دهید.
هزینه حمل دریایی بار از چین به ایران به چه عوامل بستگی دارد؟
اولین سوالی که به ذهن مخاطب متبادر میشود، این است که هزینه حمل بار به شکل دریایی از مبدأ چین تا ایران چقدر است؟ در پاسخ به این سوال باید فاکتورهای زیادی را مدّنظر قرار داد. هر یک از روشهای ارسال بار ممکن است هزینههای مختلفی داشته باشند. مثلاً تعرفه کانتینر اشتراکی از کانتینر مستقل متفاوت است. در ادامه بخشی از مهمترین فاکتورهای دخیل در هزینه حمل دریایی بار اشاره کردهایم:
- سایز و وزن
بخش زیادی از هزینههای حمل دریایی بار از چین به ایران به سایز و وزن کالا برمیگردد. به همین دلیل، سیستم سنجش وزن و سایز کالاهای گمرکی بسیار دقیق است.
- کلاس حمل و نقل
یکی دیگر از فاکتورهای موثر در هزینه حمل دریایی بار، کلاس حمل و نقل است. کلاس بندی انواع حمل و نقل بر اساس استاندارد LCL شامل موارد زیر است:
- وزن
- نحوه بستهبندی
- ارزش کالا
- احتمال خرابی محصول در حین حمل و نقل
- میزان قابل حمل بودن محصول
- مشخصات جابهجایی
کلاس بندی حمل و نقل با افزایش ارزش محصول و شکننده بودن آن، بالاتر میرود.
- وزن ابعادی
یکی دیگر از فاکتورهای بسیار مهم و موثر در هزینه حمل دریایی بار از چین به ایران، وزن ابعادی میباشد که البته، ممکن است گیجکننده شود. وقتی که از وزن ابعادی حرف میزنیم، منظورمان فرمول استانداردی است که توسط کمپانیهای حمل و نقل تعریف شده که به چگالی کالا میپردازد و بر اساس آن، قیمت حمل و نقل را مشخص مینماید.
از دیگر فاکتورهایی که میتوانند بر هزینههای حمل و نقل دریایی موثر باشند، باید به موارد زیر اشاره کرد:
- نحوه ارسال بار
- نوع قرارداد حمل و نقل
- هزینههای مربوط به مجوز
- عوارض پرداخت شده در بنادر
- شکل و نحوهی بستهبندی
- هزینههای مربوط به تلکس ریلیز
- بیمه کالا
- مبالغ پرداخت شده برای بارگیری
- هزینههای مربوط به تاخیر در تخلیه بار
تمام مواردی که ذکر شد، میتوانند بر قیمت و هزینههای حمل و نقل دریایی موثر باشند. ناگفته نماند که مسافت طی شده نیز در تعیین نرخ موثر است.
برای واردات کدام کالاها از چین حمل دریایی مناسب تر است؟
زمانی که صحبت از حمل و نقل دریایی بار از چین میشود، بسیاری از بازرگانان این سوال را مطرح میکنند که کدام یک از کالاهای چینی برای واردات از طریق دریا مناسبتر هستند؟ به عبارت دیگر، کدام کالاها را راحتتر میتوان با حمل دریایی انتقال داد؟
طبیعتاً مانند هر واردات دیگری، باید به میزان تقاضا نگاه کرد. هرچقدر که یک کالا متقاضیان بیشتری داشته باشد، واردات آن سود بیشتری نصیب واردکننده خواهد کرد اما به طور کلی، میتوان موارد زیر را به عنوان بهترین کالاهای وارداتی از چین به طریق حمل دریایی معرفی کرد:
- اسباب بازی و وسایل ورزشی
- لوازم خانگی و الکترونیکی
- زیورآلات و ساعت
- محصولات آرایشی و بهداشتی
- وسایل دکوری و تزئینی
- کتاب و محصولات آموزشی
- لوازم چرمی و پوشاک
- لوازم مربوط به باغبانی و کشاورزی
- تجهیزات مربوط به صنایع و ماشین آلات
- محصولات ساختمانی
اگر بخواهیم به شکل جزئیتر محصولات مناسب برای حمل دریایی بار از چین به ایران را بررسی کنیم، باید موارد زیر را نیز معرفی نماییم:
کالاهای فلهای
منظور از کالاهای فلهای، کالاهایی است که حجم زیادی دارند مانند ذغال سنگ، آهن و نفت. این محصولات معمولاً خام هستند و به شکل تخصصی بستهبندی نشدهاند. حمل دریایی گزینه مناسبی برای این کالاهای فلهای است؛ چرا که حجم زیادی دارند و توسط وسایل دیگر، نمیتوان آنها را جابهجا کرد.
کالاهای تولیدی
این دسته از کالاها نیز، گزینههای بسیار مناسبی برای حمل دریایی بار از چین به ایران هستند. زمانی که از کالاهای تولیدی حرف میزنیم، منظور کالاهایی مانند اتومبیل؛ وسایل الکترونیکی، لوازم خانگی و… است. این لوازم معمولا به شکل تخصصی بستهبندی میشوند تا امنیت آنها حفظ شود. کانتینرهایی که برای حمل این گونه لوازم استفاده میشوند نیز ایمنی خوبی در برابر شرایط آب و هوایی و سارقان ایجاد میکنند.
کالاهای مصرفی
نوع دیگری از کالاهای مناسب برای حمل دریایی، کالاهای مصرفی مانند اسباب بازیها، پوشاک، لوازم آشپزخانه و…هستند. واردات و صادرات این اقلام معمولاً در حجم زیاد انجام میشود. به همین دلیل حمل دریایی گزینه بهصرفهای محسوب میگردد و در هزینههای جابهجایی بینالمللی صرفهجویی خواهد کرد.
مواد خوراکی فاسدنشدنی
موادخوراکی مختلفی مانند کنسروها، حبوبات، مواد غذایی بستهبندی شده و… برای حمل دریایی بسیار مناسب هستند. این مواد خوراکی به سادگی فاسد نمیشوند و مدت زمان جابهجایی نسبتاً طولانی از طریق دریا، آنها را به خطر نمیاندازد. البته ضروری است که مراقبتهای ویژهای از آنها صورت بگیرد؛ چرا که به طور مستقیم با سلامت انسان در ارتباط هستند.
لوازم و مصالح ساختمانی
فلزات، آجر و دیگر مصالح ساختمانی برای حمل دریایی بار از چین به ایران، کاملا مناسب هستند. این محصولات معمولاً فلهای و سنگین هستند که از طرق دیگر، نمیتوان آنها را وارد کرد. بنابراین طبیعی است که حمل دریایی برای جابهجایی این اقلام انتخاب شود.
مزایای حمل دریایی بار از چین به ایران
چرا کشور چین، مبدأ مناسبی برای حمل دریایی به حساب میآید؟ بسیاری از بازرگانان ایرانی این کشور را به دلیل ارزانی و تنوع محصولات انتخاب میکنند اما واقعیت اینجاست که حمل دریایی بار از این کشور نیز شامل مزیتهای مختلفی است:
- اقتصادی
حمل دریایی بار، ارزانترین شکل جابهجایی محصولات است. مخصوصاً اگر مسافت میان دو کشور زیاد باشد. آمارها نشان میدهد که حمل دریایی بار، 4 الی 6 برابر ارزانتر از حمل هوایی است.
- کارایی
فرقی نمیکند که سایز محصول وارداتی شما چقدر است چرا که به هرحال، احتمالاً حمل دریایی نیاز شما را برطرف خواهد کرد. اگر آیتمهای وارداتی شما کوچک هستند، میتوانید از کانتینرهای اشتراکی استفاده کنید. بنابراین از هر طرف که به حمل دریایی بار نگاه کنید، متوجه کارایی آن خواهید شد.
- توان حمل کالای سنگین و فلهای
حمل هوایی، ظرفیت مشخصی برای جابهجایی بار دارد. به همین دلیل، همواره از حمل دریایی استفاده میشود که محدودیتی از این بابت ندارد. کالاهایی که امکان حمل از طریق تریلی، هواپیما یا قطار را ندارند، از طریق دریا جابهجا میشوند.
- امنیت
کشتیهای حمل بار به نحوی طراحی شدهاند که کالاهای مختلف را در امنیت کامل جابهجا کنند. این کشتیها امنیت کالا، خدمه و کانتینرها را تضمین میکنند.
- دوستدار محیط زیست
حمل دریایی بار، آسیب چندانی به محیط زیست وارد نمیکند. حمل و نقل هوایی، آلودگی زیادی برای محیط به همراه میآورد. به همین دلیل در صورت امکان، حمل دریایی را جایگزین آن میکنند. میزان گاز مضر تولید شده توسط کشتیها خیلی کمتر از دیگر وسایل حمل و نقل است.
در کل، از آنجایی که امکان حمل هوایی بار از چین به ایران با محدودیتهای زیادی روبهروست، خیلی از بازرگانان ترجیح میدهند که با کشتیهای حمل بار برای واردات از چین و جابهجایی اقلام موردنیاز خود اقدام کنند.
مدارک مورد نیاز برای حمل دریایی بار از چین به ایران
تمام بازرگانانی که به دنبال واردات از چین و حمل دریایی بار هستند، باید مدارک زیر را تکمیل کنند:
- مجوز واردات داشته باشند.
- لیست پکینگ را تهیه کنند.
- فاکتورهای خرید را ارائه نمایند.
- بسته به کالای وارداتی، گواهی بهداشتی را اخذ کنند.
- دریافت بارنامه
- دریافت کارت مجوز عمومی
- دریافت کارت بازرگانی
- دریافت مجوزهای مربوط به گمرک صادرات
- گواهی مبدأ در صورت نیاز
- پروفرما
- قبض مربوط به انبار
- ترخیصیه
- گواهی بازرسی کالا
توجه داشته باشید که مدارک مزبور باید کاملا با اسم و آدرس شرکت یا واردکننده مطابقت داشته باشند.
بهترین شرکت برای حمل دریایی بار از چین
وقتی باراد را به عنوان یکی از بهترین شرکت های حمل دریایی بار از چین به ایران، معرفی میکنیم، استدلال قاطعانهای داریم. این شرکت سالهاست که در حوزه حمل و نقل دریایی فعالیت دارد و شما میتوانید خدمات زیر را از آن دریافت کنید:
- واردات انواع بار
- استفاده از روشهای مختلف حمل بار
- حواله ارزی
- منبع یابی
- پشتیبانی خوب و همیشه فعال
شما میتوانید با خیال آسوده، حمل بار خود را به این شرکت بسپارید و در جریان تمام مراحل واردات قرار بگیرید.
انواع اینکوترمز واردات کالا از چین
زمانی که بازرگانان ایرانی تصمیم به خرید کالا از مبدأ چین میگیرند، سه فرمت یا اینکوترمز کلی خرید در برابر آنهاست:
- EXW
اولین فرمت خرید از چین، EXW است که در طی آن، مسئولیت دریافت کالا بر عهده خریدار است و تمام هزینههای مربوط به حمل و نقل، بارگیری و بستهبندی توسط خریدار پرداخت میشود.
- FCA
این فرمت از خرید کالا به این نحو است که مسئولیت تحویل کالا به یک حامل سپرده میشود. فروشنده یک شرکت حمل و نقل را در چین انتخاب کرده و مسئولیت تحویل کالا را به وی میسپرد. تمام هزینههای رایج نیز در این فرمت از فروش، توسط این حامل پرداخت میشود.
- FOB
در این شکل از خرید کالای چینی، مسئولیت تحویل کالا در یک بندر مشخص چینی به حامل سپرده میشود. به این ترتیب تمام هزینههای حمل و نقل به عهده خریدار خواهد بود و فروشنده بعد از تحویل کالا به حامل، دیگر هیچ مسئولیتی نخواهد داشت.
برای اینکه حمل و نقل دریایی بهتری از چین داشته باشید، بهتر است قبل از خرید در خصوص فرمت فروش با فروشنده خود صحبت کنید.
و در نهایت…
در نهایت باید بگوییم که انتخاب یک شرکت حمل دریایی بار از چین به ایران، کار سخت و چالش برانگیزی است اما خوشبختانه در طی سالیان دراز فعالیت باراد، همواره توانستهایم رضایت مشتریان را کسب کنیم. خوشحال خواهیم شد که در مسیر تجارت شما، همراهتان باشیم.
2 پاسخ
سلام وقتتون بخیر. هزینه ارسال دریایی از بندر گوانگجو حدودا چقدر میشه؟
سلام. این هزینه به نوع و حجم بار شما بستگی داره. یه عکس از بارنامه برای ما ارسال کنید تا قیمت دقیق رو بهتون اعلام کنیم.